Skip to main content

WIE IS LINDA

Gediplomeerd Hondenspecialist en Kynologisch Instructeur

WIE IS LINDA

Mijn naam is Linda Paardekooper, gediplomeerd Hondenspecialist en Kynologisch Instructeur. Ik woon in Krimpen aan den IJssel en werk als hondengedragstherapeut en puppycoach in de regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel en de Krimpenerwaard.

De enorme loyaliteit, liefde, gedrevenheid en het aanpassingsvermogen van een hond hebben mij altijd gefascineerd. Ik ben van jongs af aan opgegroeid met honden. De samenwerking die mens en hond kunnen hebben is zo uniek en puur. 
Mijn omgang met diverse honden maakte mij steeds nieuwsgieriger naar de emoties, motivaties en gedragingen van de hond. Hoe communiceren honden onderling, wat betekent bepaald gedrag en waar komt agressie vandaan? Hoe kunnen wij nog beter communiceren met honden?

OPLEIDINGEN

Uiteindelijk heb ik diverse gerichte opleidingen gevolgd om professioneel met honden aan het werk te kunnen gaan:

  • Opleiding tot Kynologisch Instructeur bij de Martin Gaus Academie (Diploma)
  • Opleiding tot Hondenspecialist ( Hondengedragstherapie & puppycoaching) bij Arnoud Busscher (Diploma)
  • Cursus Ras en Gedrag bij de Martin Gaus Academie (Certificaat)
  • Cursus EHBO bij Honden bij de Martin Gaus Academie (Certificaat)
  • Jaarlijkse bijscholingscursussen georganiseerd door de Vereniging van Hondenspecialisten
  • Diverse ‘Kennis Tour Lezingen’ van de Raad van Beheer (Certificaten)

Bij Martin Gaus ben ik de opleiding voor Kynologisch Instructeur gaan doen om antwoorden te krijgen over leerprocessen bij honden en om ervaring in hondentraining op te doen. 

Bij hondengedragstherapeut en puppycoach Arnoud Busscher volgde ik daarna de opleiding tot Hondenspecialist. Ik heb daar geleerd hoe probleemgedrag bij honden kan ontstaan en op welke manier dit voorkomen kan worden of omgebogen kan worden naar gewenst gedrag. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Hondenspecialisten

Tijdens de opleidingen bleek mijn voorkeur bij het individueel begeleiden van honden en eigenaren te liggen. Omdat iedere hond en ieder hondenras zijn eigen karaktereigenschappen en zijn eigen aandachtspunten heeft, kan hier bij een individuele begeleiding veel dieper op ingegaan worden. Met een privé puppycoaching bied ik geen standaard puppytraining, maar een puppycursus op maat, gericht op één specifieke pup en zijn baas(jes).

EEN BAND

Een goede band tussen eigenaar en hond is geen vanzelfsprekendheid. Helaas zijn er veel honden die ongewenst gedrag vertonen en daarmee het frustratieniveau van hun baas en hun omgeving weten te bereiken. Als Hondengedragstherapeut help ik eigenaren van deze honden om het gedrag van hun hond te leren begrijpen en ongewenst gedrag te verbeteren.