Skip to main content

GEDRAGS THERAPIE

Beleef plezier aan en met je hond!

GEDRAGSTHERAPIE

De hond is al eeuwenlang één van de meest populaire huisdieren in ons land. Mensen raken vertederd door de kameraadschap voor het leven, die veel honden en eigenaren kunnen opbouwen. Het plezier dat je aan je hond kunt beleven is absoluut geweldig!

Maar helaas blijkt in de praktijk dat deze kameraadschap niet vanzelfsprekend is en veel honden in meer of mindere mate probleemgedrag vertonen. Hierdoor ontstaan frustraties en spanningen en raakt de band tussen hond en eigenaar ernstig verstoord. Uw lieve hond begint een last te worden…

ONGEWENST GEDRAG

Enkele voorbeelden van ongewenst gedrag zijn:

 • Onzindelijk gedrag
 • Niet alleen kunnen zijn
 • Trekken aan de riem
 • Agressief gedrag naar andere honden
 • Agressief gedrag naar andere mensen/kinderen
 • Jagen achter joggers/ paarden/fietsen
 • Opspringen tegen mensen
 • Angst voor vreemde mensen/dieren
 • Niet opvolgen van commando’s
 • Sloopgedrag in huis
 • Opdringerig aandachtvragend gedrag

WERKWIJZE

Gelukkig kunnen veel van dit soort problemen opgelost of verminderd worden door gedragstherapie.
Indien u bereid bent om samen met eventuele huisgenoten en uw hond de voorgeschreven therapie dagelijks in praktijk toe te passen, help ik u graag het probleem aan te pakken.

Als hondengedragstherapeut kom ik bij u thuis de gedragsproblemen van uw hond bespreken. Door middel van uw informatie en mijn observatie van het gedrag van uw hond zal ik de oorzaak of oorzaken van het probleemgedrag in kaart brengen. Daarna stel ik een op maat gemaakte therapie samen, waar u mee aan de slag kunt om het gedrag van uw hond te verbeteren. U zult absoluut veel leren over uw hond. Dit consult duurt ongeveer 2 uur.

Indien gewenst kunt u na het consult een therapieverslag over mijn bevindingen ontvangen. Zo kunt u al het besprokene nog eens nalezen en aan uw eventuele huisgenoten laten lezen. Voor eventuele vragen over de therapie ben ik na het consult altijd te bereiken. Hieraan zijn geen kosten verbonden. 

Het is mogelijk om een vervolgconsult aan te vragen. Bijvoorbeeld als u het prettiger vindt om samen met mij de voorgeschreven therapie in praktijk te oefenen. Dit consult duurt ongeveer een uur. Hieraan zijn dan wel extra kosten verbonden. 

Voor het maken van een afspraak of het stellen van vragen kunt u een bericht sturen via het contactformulier. 

KOSTEN GEDRAGSTHERAPHIE

1ste consult  ( 2 uur) € 120  inclusief BTW
2de  consult  (1 uur) € 65 inclusief BTW

Reiskosten: binnen een straal van 10 kilometer rond Krimpen aan den IJssel worden geen reiskosten berekend. Boven de 10 kilometer wordt € 0,40 cent per kilometer in rekening gebracht.

Voorwaarden:

Op al onze afspraken, overeenkomsten en werkzaamheden zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.