Uw persoonlijke hondencoach

 Gedragstherapie:

De hond is al eeuwenlang één van de meest populaire huisdieren in ons land. Mensen raken vertederd door de kameraadschap voor het leven, die veel honden en eigenaren kunnen opbouwen. Het plezier dat je aan je hond kunt beleven is absoluut geweldig! Maar helaas blijkt in de praktijk dat deze kameraadschap niet vanzelfsprekend is en veel honden in meer of mindere mate probleemgedrag vertonen. Hierdoor ontstaan frustraties en spanningen en raakt de band tussen hond en eigenaar ernstig verstoord. Uw lieve hond begint een last te worden…

Gedragstherapie Hondenspecialist 1Gedragstherapie Hondenspecialist 2Gedragstherapie Hondenspecialist 3

Enkele voorbeelden van ongewenst gedrag:

- Onzindelijk gedrag

- Niet alleen kunnen zijn

- Trekken aan de riem

- Agressief gedrag naar andere honden

- Agressief gedrag naar andere mensen

- Achter joggers/ paarden/fietsen aanrennen

- Opspringen tegen mensen

- Angst voor vreemde mensen/dieren

- Niet luisteren naar commando’s

- (ontlasting) eten van de straat

- Sloopgedrag in huis

- Opdringerig aandachtvragend gedrag

Werkwijze 

Gelukkig kunnen veel van dit soort problemen opgelost of verminderd worden door gedragstherapie.
Indien u bereid bent, samen met eventuele huisgenoten en uw hond, de voorgeschreven therapie dagelijks in praktijk toe te passen, help ik u graag het probleem aan te pakken.

Als hondengedragstherapeut kom ik bij u thuis de gedragsproblemen van uw hond bespreken. Door middel van uw informatie en mijn observatie van het gedrag van uw hond, zal ik de oorzaak of oorzaken van het probleemgedrag in kaart brengen. Daarna stel ik een op maat gemaakte therapie samen, waar u mee aan de slag kunt om het gedrag van uw hond te verbeteren. U zult absoluut veel leren over uw hond. Dit consult duurt ongeveer 2 uur.

Indien voor de therapie speciale trainingsmaterialen nodig zijn, kunt u die bij mij kopen/bestellen.

Binnen een week na het consult ontvangt u van mij een rapport over mijn bevindingen en de uitleg van de doorgenomen therapie. Zo kunt u al het besprokene nog eens nalezen en aan uw eventuele huisgenoten laten lezen. Uiteraard kunt u na dit consult altijd met vragen over de therapie bij mij terecht. Hieraan zijn geen kosten verbonden. 

Het is altijd mogelijk om een vervolgconsult aan te vragen. Bijvoorbeeld als u het prettiger vindt om samen met mij de voorgeschreven therapie in praktijk te oefenen. Dit consult duurt ongeveer een uur. Hieraan zijn dan wel wat extra kosten verbonden. 

Voor het maken van een afspraak of het stellen van vragen kunt u een bericht sturen via het contactformulier. 

AFSPRAAK MAKEN

 

Op al onze afspraken, overeenkomsten en werkzaamheden zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.